Askerdeyken kurumumu değiştirebilir miyim?

19/02/2019 08:17:00
Yazdır

Soru

Bir Üniversiteside memurum. Şuan yedek subay olarak askerliğimi icra ediyorum. Başka bir ile naklen atama ile geçmek istiyorum. Nakil işlemlerim ben askerdeyken başlayabilirmi. Atamam yapılabilirmi. Yoksa askerliğin (yedek subay) bitmesimi gerekiyor. Teşekkür eder iyi günler dilerim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. Maddesi: "Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları caizdir. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir. 13/12/1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarla bu Kanuna tabi kurumlar arasındaki nakillerde de yukarıdaki hükümler uygulanır. Aynı kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarda çalışıp 657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden, hizmete giriş dereceleri 36 ncı madde ile tespit edilen giriş derecelerinin üzerinde olanların ilk ilerleme ve yükselmeleri için kanuni bekleme sürelerine yukarıda yazılı dereceler arasındaki sürelere tekabül eden süre kadar ilave edilir." Kurumlar arası nakil işlemlerinin memurun görevi başında olmasını gerektirmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle siz askerdeyken kurumlar arasında nakil usulünün tamamlanabileceğini, askerlik dönüşünüzde ayrılış ve başlama işlemlerinizi tamamlayarak nakledildiğiniz kurumda göreve başlayabileceğinizi düşünüyoruz.
Bu soru 6,761 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam