Geçici görevli memur kadrosunu görev yaptığı kuruma aldırabilir mi?

20/01/2019 18:33:00
Yazdır

Soru

Bir bakanlıkta geçici görevliyim normalde kadrom başka bir bakanlıkta. 1 Yıldır geçici görevliyim kadromu geçici görevli olduğum bakanlığa aldırabilir miyim .Geçici görevlilerin böyle bir hakkı var mı?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu:

Ek Madde 8 - Memurlar, geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıda belirtilen şartlarla geçici süreli olarak görevlendirilebilir:

a) Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4 üncü ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunması şarttır.

b) Geçici süreli görevlendirilen memurlar, geçici süreli olarak görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.

c) Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, aylıkları ile diğer mali ve sosyal haklarını kurumlarından alır. Bu memurların kadroları ile ilişkileri, kendi sınıf ve derecelerindeki terfi ve emeklilik hakları devam eder.

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi halinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir.

e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.

f) Geçici süreli görevlendirmede memurun muvafakati aranır.

Birinci fıkrada belirtilen haller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir.

Madde 74 - Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Geçici görevli memurların kadrolarını geçici görev yaptıkları kuruma aldırması gibi bir hakkı bulunmuyor. Kural olarak geçici göreviniz bittiğinde kadronuzun bulunduğu kuruma dönmeniz gerekiyor.

Ancak geçici görevli olduğunuz kurum hizmet ihtiyacı gerekçesiyle kadronuzu naklen almak isterse 657 sayılı Kanunun 74. Maddesindeki nakil usulüyle geçişinizin mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Ama bu şekilde geçişte kadronuzun bulunduğu kurumun muvafakati gerekmekte.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam