Çocuğumla ilgilenemiyorum esnek mesai için kurumuma başvurabilir miyim?
Soru
İyi günler ben bir kurumda (yapısı değişti) memur olarak görev yapmaktayım. Normalde yıllardır çalışma saatimiz 08:00-17:00'dı ancak Valilik bünyesine geçimizle 08:30-17:30 oldu. Bu durumda çocuğum mağdur oluyor. Acaba Esnek çalışma kanunu çıktı bu kapsamda 07:00-16:00 arası çalışmayı kurumumdan talep edebilri miyim?
Cevap
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. Maddesine 2011 yılında eklenen hüküm şu şekildedir:
"Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usul ve esaslar, Cumhurbaşkanınca belirlenir."
Memurların genel çalışma saatlerine bağlı olmaksızın esnek çalışabilmelerinin yasal dayanağı bu hükümde bulunuyor. Ancak bu konuda usul esasların bir yönetmelikle belirlenmesi gerekiyordu. Bu yönetmelik de ne yazık ki yıllardır çıkarılamadığı için, kanunda yazan esnek mesai uygulanması hayata geçememiştir.
Bu soru 25,475 defa okundu. 6 Yorum yapıldı