Çocuğumla ilgilenemiyorum esnek mesai için kurumuma başvurabilir miyim?

10/05/2019 11:58:00
Yazdır

Soru

İyi günler ben bir kurumda (yapısı değişti) memur olarak görev yapmaktayım. Normalde yıllardır çalışma saatimiz 08:00-17:00'dı ancak Valilik bünyesine geçimizle 08:30-17:30 oldu. Bu durumda çocuğum mağdur oluyor. Acaba Esnek çalışma kanunu çıktı bu kapsamda 07:00-16:00 arası çalışmayı kurumumdan talep edebilri miyim?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. Maddesine 2011 yılında eklenen hüküm şu şekildedir:

"Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usul ve esaslar, Cumhurbaşkanınca belirlenir."

Memurların genel çalışma saatlerine bağlı olmaksızın esnek çalışabilmelerinin yasal dayanağı bu hükümde bulunuyor. Ancak bu konuda usul esasların bir yönetmelikle belirlenmesi gerekiyordu. Bu yönetmelik de ne yazık ki yıllardır çıkarılamadığı için, kanunda yazan esnek mesai uygulanması hayata geçememiştir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam