Düz lise mezunuyum belediyede sözleşmeli olabilir miyim?

21/03/2019 00:06:00
Yazdır

Soru

Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar bir kamu kurumunda Belediyede yaklaşık 6 yıldır çalışmaktayım.Düz lise mezunuyum kurumda sözleşme yapılan personeller var bir çoğunun teknik lise mezunu olduğunu biliyorum.Lise mezunu olarak sözleşmeli olup kadro alma şansım var mıdır ? bu sorumu cevaplayabilirseniz sevinirim iyi günler iyi çalışmalar dilerim.

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi:

"Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir. Sözleşmeli personel eliyle yürütülen hizmetlere ilişkin boş kadrolara ayrıca atama yapılamaz. Bu personelin, yürütecekleri hizmetler için ihdas edilmiş kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımaları şarttır."

Kanunda belirlenmiş olan alanlarda uzman ve teknik personel sözleşmeli olarak çalıştırılabiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesinde sözleşmeli çalışabilecek unvanlar sayılmış durumda. Teknik lise mezunlarının unvanları da bu genelge kapsamında görünüyor.

Ancak düz lise mezunları uzman veya teknik personel sayılamadığından bu maddeye göre belediyelerde sözleşmeli olarak çalışamayacaklarını düşünüyoruz.

Bu soru 14,660 defa okundu. 4 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam