TRT'den nakledildim fazla çalışma ücretim kesildi

27/10/2019 15:21:00
Yazdır

Soru

Merhaba, TRT Genel Müdürlüğünde görev yapmakta iken 703 sayılı KHK kapsamında dilekçe vererek Devlet Personel Başkanlığı tarafından Ankara ilinde başka bir kuruma atandım. 26.09.2019 tarihinde KBS den duyuru geldiği söylenerek "fazla çalışma ücretinin" ödenmeyeceği söylendi. 500 TL civarında bir kaybım var, nasıl bir yol izlemeliyim. Maddi hiç bir kaybımızın olmayacağı gerek yazıyla, gerek sözlü, İfade edildi. Ne yapmam gerekiyor veya nereye başvurmam.

Cevap

2954 sayılı TRT Kanunu:

"GEÇİCİ MADDE 15 - (Ek:2/7/2018-KHK-703/95 md.) Bu maddenin yürürlüğe girdikten sonra bir yıl içinde Yönetim Kurulu tarafından belirlenen istihdam fazlası personel Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Devlet Personel Başkanlığı, Kurum tarafından yapılan bu bildirimden sonra, 45 günlük süre içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaç fazlası olarak bildirilen personelin atama tekliflerini yapar. Atama teklifi yapılan Kurum ve kuruluşça ilgili personelin atamaları 15 gün içinde sonuçlandırılır. Kurumun nakle tabi personeli, Devlet Personel Başkanlığınca 657 sayılı Kanuna tabi bir göreve atanmaları halinde, kurumda almış oldukları aylık, ek gösterge varsa ikramiye, her türlü zam ve tazminat haklarının hepsini almaya devam ederler. Kurum personelinin Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak nakillerinde burada hüküm bulunmayan hallerde 4046 sayılı Kanun ile 217 Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili mevzuat hükümleri uygulanır."

Memur olarak atamanız yapıldıysa TRT'de almış olduğunuz aylık, ek gösterge varsa ikramiye, her türlü zam ve tazminat haklarının hepsini almaya devam etmeniz gerekiyor. Ancak kurumun, fazla çalışma ücretini ikramiye, zam veya tazminat olarak görmediği anlaşılıyor.

Burada hüküm bulunmayan hallerde 4046 uygulanır deniyor. 4046 sayılı Kanunun 22. Maddesinde nakillerde fark tazminatı hesabında fazla mesai ücretlerinin dikkate alınmayacağı belirtiliyor.

DPB kapandığından konuyla ilgili durumu netleştirmek için kamu denetçiliği kurumuna ya da idari yargı yerlerine başvurabileceğinizi düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam