Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sorucevap.memurlar.net/soru/4119/
Yazdırılma Tarihi : 20 Nisan 2025 Pazar 16:50

İlkokulda, idareci olmada, sınıf öğretmenlerine öncelik var mı?

10/12/2020 09:01:00
Yazdır

Soru

İlkokulda idareci olmada sınıf öğretmenlerine öncelik var mı? Söz gelimi boş idareci kadrosuna din kültürü ve sınıf öğretmeni başvurdu, din kültürü öğretmenin puanı daha yüksek olmasına rağmen idareci olarak sınıf öğretmeni mi atanır?

Cevap

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdürlüğe ilk defa görevlendirme" başlıklı 24. maddesinde bu sorunun cevabı bulunmaktadır.

Şöyle ki; Yönetmeliğin "Müdürlüğe ilk defa görevlendirme" başlıklı 24. maddesi 2. fıkrası (b) bendindeki; "(2) Müdür olarak ilk defa görevlendirilmek isteyen adaylardan; b) Sınıf Öğretmenliği alan öğretmenlerinden ilkokullara müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, bu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen görevlendirmeye esas puana beş puan daha ilave edilir." hükümlerine istinaden ilkokula müdür olmak isteyen sınıf öğretmenine beş puan ilave edilir. Bu puandan sonra diğer adaylarla birlikte değerlendirme yapılarak okul müdürünün kim olacağı puan üstünlüğüne göre belirlenir.

Bu kriterin yanında madde metninde yer alan diğer kriterlere görede ek puanlar alınabilmektedir.

Ayrıca Yönetmeliğin "Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar" başlıklı 29. maddesi 4. fıkrasındaki; "ilkokulların müdür yardımcılarından en az biri Sınıf Öğretmenliği alan öğretmenleri arasından görevlendirilir." hükümlerine göre ilkokullarda en az bir müdür yardımcısı sınıf öğretmeni olmak zorundadır.

BENZER SORULAR
11.01.2021Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerde yabancı dil bilme şartı var mıdır?
27.12.2020Alan değişikliği yapan öğretmenler, il içi yer değiştirmeye başvurabilirler mi?
10.12.2020İlkokulda, idareci olmada, sınıf öğretmenlerine öncelik var mı?
03.09.2020Öğretim yılına hazırlık ödeneği analık iznindeki öğretmene verilir mi?
20.06.2020EKPSS sonucuna göre atananlar engellilik sebebiyle yer değiştirebilir mi?
28.02.2020Zümre toplantısına denk gelen ek derslerin ücreti ödenir mi?
18.05.2019Sözleşmeliyim, öğretmenliğe geçmek için 1 yıl beklemem gerekir mi?
20.05.201819 Mayıs tatili haftasonuna geliyor, destekleme ve yetiştirme kursu yapılamazsa da ücreti ödenir mi?
19.05.2018Uzman yardımcısı atandıktan sonra tekrar öğretmenliğe dönebilir miyim?
21.04.2018Sözleşmeli öğretmendim performans nedeniyle sözleşmem feshedildi öğretim görevlisi olabilir miyim?