Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sorucevap.memurlar.net/soru/418/2004-yili-ingilizce-ogretmenlik-kadrolarina-kimler-basvurabilecektir.html
Yazdırılma Tarihi : 16 Nisan 2024 Salı 22:24

2004 Yılı İngilizce Öğretmenlik Kadrolarına Kimler Başvurabilecektir?

30/05/2004 00:00:00
Yazdır

Soru

2004 Yılı İngilizce Öğretmenlik Kadrolarına Kimler Başvurabilecektir?

Cevap

İngilizce öğretmen açığının yukarıdaki fıkrada belirtilen şekilde karşılanamaması halinde; "1) Yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim programlarından mezun olup İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını bitirenler ile 2) Eğitim Fakülteleri, Fen Fakülteleri, Edebiyat Fakülteleri ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin alan öğretmenliği bölümlerinden mezun olup ?Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)? nda (B) ve daha yukarı düzeyde puan alanlardan İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını bitirenler" de ingilizce öğretmenlik kadrolarına atanabilecektir.

Yukarıda yer verildiği üzere İngilizce öğretmenlik kadrolarına yapılan atamalarda öncelik uygulaması vardır. Bu nedenle örneğin ODTÜ Sosyaloji bölümü mezunu olup da İngilizce öğretmenlik sertifikası programını bitirenler ancak birinci önceliklilerden sonra atanabilecektir. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl başlatmış olduğu uygulamaya bu yılda devam etmektedir. Buna göre İngilizce öğretmenlik kadrolarına sadece "1)İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2)Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, 3)Mütercim-Tercümanlık Bölümü, 4)İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunlarının" başvuruları kabul edilmekte, ihtiyaç olmadığı için ikinci kısımda yer alan bölüm mezunlarının başvurularu kabul edilmemektedir. Yani geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, belirtilen dört bölüm dışındaki bölüm mezunlarının başvuruları kabul edilmemektedir.

Bu konu tam olarak anlaşılamadığı için hala ikinci kısımda yer alan bölüm mezunları ( 1-Yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim programlarından mezun olup İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını bitirenler ile 2- Eğitim Fakülteleri, Fen Fakülteleri, Edebiyat Fakülteleri ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin alan öğretmenliği bölümlerinden mezun olup ?Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)? nda (B) ve daha yukarı düzeyde puan alanlardan İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını bitirenler) başvuru haklarının olduğunu düşünmekte, bu nedenle İngilizce öğretmenlik sertifikası almaya çalışmaktadır.

Önemli olduğu için bir kez daha belirtme gereği duyuyoruz. Bu yılki İngilizce öğretmenliği kadrolarına yalnızca,

1) İngilizce Öğretmenliği
2)İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, *
3)Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, *
4)Mütercim-Tercümanlık Bölümü, *
5)İngiliz Dil Bilimi Bölümü,*
(*: "Orta öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans", Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile açılan "Pedagojik Formasyon" ve 33 kredilik "İlköğretim Sınıf Öğretmenliği" sertifika programlarından herhangi birini başarıyla tamamlıyanlar)

mezunları atanacaktır.

BENZER SORULAR
18.05.2019Sözleşmeliyim, öğretmenliğe geçmek için 1 yıl beklemem gerekir mi?
28.08.2018Aday öğretmenim bedelli askerlik yapsam adaylığım nasıl etkilenir?
21.04.2018Sözleşmeli öğretmendim performans nedeniyle sözleşmem feshedildi öğretim görevlisi olabilir miyim?
24.06.2014Aday memurlar, öğretmen alımlarına başvurabilir mi?
30.07.2012Felsefe bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?
15.11.2011Hangi hallerde yarım gün izinlerde ek dersler ödenir?
22.08.2011Bir okula atanınca, ne zaman zorunlu hizmete gönderilirim?
20.08.2011Sosyoloji mezunları öğretmen olabilir mi?
25.07.2010Öğretmenler, lisans eğitimi için özür durumundan nakil isteyebilir mi?
10.02.2009Tutuklu ancak hükümlü olmayan kişi öğretmenlik atamalarına başvurabilir mi?