Uzman hekim akademik kadroya nasıl geçer?

03/02/2006 00:00:00
Yazdır

Soru

Ben şimdi devlet hastanesinde uzman olarak çalışıyorum. Ancak üniversitedeki akademik kadroya geçmek istiyorum.

Sorum şu olacak: 1- Bir üniversitede yan dal için uzman veya Yardımcı Doçent Kadrosu açılırsa benim bu kadroya devlet memuru olarak başvurmam mümkün mü?

2- Başvurum kabul edilirse üniversiteye kadromun nakli tahminen ne kadar alır?

3- Açıktan yani özel bir hastanede çalışırken başvurum ile devlet hastanesinde iken olan başvurum bir olur mu? Yani kısacası özel bir hastanede çalışmaya başlarsam, üniversiteye gene başvurabilirmiyim?

Bunun yanında sizin sitenizden eğer uygun bir şekilde istifa etmiş isem 6 ay sonra, eğer terkederek ayrılmışsam 1 yıl sonra memur olabiliyorum. Bu üniversiteler için de geçerli mi? Yani Devlet hastanesinden istifa ettikten sonra üniversiteye girmek içinde benzer sürelerin mi geçmesi gerekiyor?

Son bir soru: istifa dilekçesi verdikten sonra İl sağlık müdürlüğü Bakanlığa gönderiyormuş ve orası muvafakat verirse sana tebellüğ emri geliyormuş. Peki ben tebellüğ etmesem istifam geri dönermi veya tebellüğ emri geldikten sonra dilekçe ile başvurup istifamı geri çekebilirmiyim?

Cevap

CEVAPLAR: Dr.Mehmet'im yukarıdaki sorularının yanıtları

1-Devlet Hastanelerinde Uzman hekim olarak görev yapan şahıslar Üniversitelerin açacakları Yan dal ihtisaslarına ve yardımcı doçent kadrolarına müracaat edebilirler.

2-Şayet bu kadrolara müracaatınız kabul edilir ise tayin işlemleriniz Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasındaki yazışma ve işlemler nedeni ile yaklaşık 2-3 aylık bir sürede gerçekleştirilir.

3-Özel hastanede de çalışan hekimlerin üniversitelerin açacakları kadrolara başvurma hakkı vardır. Devlette çalışıyor olmanın üniversite kadrosuna atanmada bir ayrıcalığı ve üstünlüğü bulunmamaktadır

4- 657 sayılı DMK'na göre istifa edenler altı ay, müstafi sayılanlar ise bir yıl süre geçmeden tekrar devlet memuru olarak atanamazlar. Üniversiteler de bir devlet kuruluşu olmasına rağmen burada görev alan personel 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabidir. Bu nedenle 6 aylık veya 1 yıllık süre üniversitenin akdemik kadrolarına yapılan geçişler için söz konusu değildir.

5- İstifa dilekçesi veren bir memur atamaya yetkili makamdan istifasının kabul edildiğine dair onay geldiği an kurumdan ayrılabilir.Yine istifa dilekçesini verdiği tarihden sonra otuz günlük süre geçmiş ise onay gelmese bile kurumdan ilişiğini kesebilir. Bu otuz günlük süre zarfında (onay gelmiş olsa dahi ) memur yazılı bir dilekçe ile istifa isteğinden vazgeçebilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam