Tedviren şube müdürü olarak atanan kişiye görev tahsisli lojman tahsis edilir mi?

21/07/2007 17:51:00
Yazdır

Soru

Sayın memurlar.net. Yöneticileri bütün lojman yönetmeliğini ve sizin sitenizde yapmış olduğum araştırmamda Tedviren şube müdürlerine görev tahsisli lojman verilir ibaresine rastlamadım. Acaba Tedviren Şube müdürlüğüne atanan müdürlere görev tahsisli lojman verilir mi? Yoksa sıra tahsisli lojman mı verilir? Saygılarımla

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanun 2 nci maddesinde sayılan kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar olarak tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Anılan Kamu Konutları Yönetmeliğinin Kamu Konutlarının Türleri başlıklı 5 inci maddesinin (b) bendinde "Görev tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır." olarak tanımlanmıştır.
Yönetmeliğe ekli 2 sayılı cetvel belirtilen kadrolara asaleten veya vekâleten atanılması halinde o kadronun haklarından faydalanmak söz konusu olabilmektedir.
657 sayılı Kanunda tedvir olarak bir atanma şekli düzenlenmemiştir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam