İlçe müdürü tarafından uygun görülen nakil talebine, il müdürü tarafından olumsuz yaklaşılabilir mi?

06/06/2008 17:44:00
Yazdır

Soru

Tarım ilçe müdürlüğünde 5. hizmet bölgesinde 3,5 yıldır çalışmaktayım. Bu hizmet bölgesinde 3 sene çalışma zorunluluğu var. 2008 Nisan ayında personel genel müdürlüğüne sunulmak üzere verdiğim tayin dilekçesine (ilçe müdürlüğü "yerine personel verilmesi şartıyla" ibaresi ekleyip) il müdürlüğüne havale etmiş; il müdürlüğünce dilekçem bu şerhe dayanılarak "uygun değildir" ibaresiyle personel genel müdürlüğüne gönderilmemiştir. İl Müdürlüğünün tayin dilekçesini Personel Genel Müdürlüğüne göndermemesinin hukuki dayanağı var mıdır? Varsa nedir? Şayet böyle bir dayanakları yoksa Bu durumda idari mahkemeye başvurabilir miyim?

Cevap

Konuya ilişkin olarak daha önce yayımlanmış olan ayrıntılı haber için bakınız.
Nakil talebini genel müdürlüğe iletmeyen il müdürü hakkına ne yapılabilir?

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;
1-Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapmış olduğunuz müracaatınızı karar merci olmayan amirin 3 gün içerisinde karar verecek mercie iletmesi gerekir.
2- Anılan yönetmeliğe aykırı hareket eden amiri Bu Yönetmelik hükümlerine uyarak şikayet edilen amir atlanmak suretiyle şikayet ederek Yönetmeliğin14 üncü maddesinin uygulanmasını isteme hakkınız bulunmaktadır.
3- Ayrıca, Bilgi edilme Kanunu çerçevesinde talebinizin neden Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmediği sorulmak suretiyle yapılan idari işlemin iptali için yargı yoluna başvurulması da mümkündür.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam