Üniversitedeki memur, eğitim durumundan dolayı nasıl yer değiştirir?

05/12/2009 16:27:00
Yazdır

Soru

Selamlar
... Üniversitesi'nde YHS sınıfında çalışan bir memurum Soru-Cevap kısmında aradığım soruyu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim sorum şu...
Eğitim hakkından dolayı tayin olabileceğini yeni öğrendim.Asaletim Mart 2010'da tasdiklenecek.Başka bir yerde lisans (2.öğretim) programını kazandığım durumda oraya tayinimin olabilme durumu var mıdır şansım nedir?

Teşekkür ederim.

Cevap

1- Mevzuatımızda eğitim durumundan tayin bulunmamaktadır. Sadece MEB gibi bazı kurumlar personeline eğitim kurumundan tayin imkanı sağlamaktadır.

2- Danıştay, bir kurumun başka başya yerlerde teşkilatı var ise eğitim durumundan tayin yapılmalı demiştir.

3- ... Üniversitesinin başka bir yerde teşkilatı bulunmamaktadır. Ancak yine de başka bir kuruma dilekçe verdiğinizde eğer o kurum naklen geçiş dilekçenizi kabul ederse çalıştığınız kurum muvafakat vermelidir. Danıştay'ın görüşü de bu yöndedir. Muvafakat verilmez ise dava açmanız gerekecektir. Burada sizin için en önemli husus, naklen geçeceğiniz bir kamu kurumu bulmanızdır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam