'Çocuk sağlığı uzmanı olan bir merkezde yaşaması gerekir' raporu nakle imkan tanır mı?

15/05/2010 21:53:00
Yazdır

Soru

Bir köyde 12 yıldan bu yana imam-hatip olarak görev yapmaktayım. Oğlumun rahatsızlığından dolayı Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinden almış olduğumuz "çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan bir merkezde yaşaması gerekir" yönündeki heyet raporunu kullanarak böyle bir merkeze gidebilirmiyim? Bu raporu işleme almek zorunlulukları varmı? Öğrenmek istiyorum. Cevabınız bekliyorum.

Cevap

Talebinizde yer alan konuya ilişkin düzenleme Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 15. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme şu şekildedir:

" Mazeret sebebiyle yer değiştirme:
Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi halinde, grup ve sınıf hizmetine tabi olan veya olmayan bütün personelin görev yaptığı yerdeki zorunlu çalışma süreleri ile bu maddenin (b) bendindeki süreler tamamlanmadan, memurun isteği üzerine ve aşağıdaki öncelik sırasına göre yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.
1- Sağlık durumu: Sağlık sebebiyle memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için, kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, tam teşekküllü bir Devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile durumun devam ettiğini belgelendirirler. Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar."

Diğer taraftan, "Atama ve Yer Değiştirme Kurulu"nun görevleri arasında; "Başkanlık personelinden kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağına veya kronik rahatsızlıklarına dair sağlık raporuna istinaden görev veya görev yerini değiştirmek isteyenlerin," hususu da yer almaktadır.

Eğer köyden merkeze gelmeniz çok zor ise ve bir başka deyişle acil bir durumda çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanının olduğu bir tıbbi merkeze ulaşmanız mümkün değilse, Atama ve Yer Değiştirme Kurulunun talebiniz uygun göreceğinizi umuyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam