Üniversite hastanesinde çalışan, eş durumundan başka bir ile atanabilir mi?

05/08/2010 11:34:00
Yazdır

Soru

iyi gunler ben saglık meslek lisesi radyoleji teknisyenligi bölümü megzunuyum 2008 yılında tarihinde kpss snavına gırerek 17/02/2009 tarıhınde 657 tabi olarak ... ... unv hastanesi radyoleji bölümüne atandım yaklaşık burda 9 ay kadar calışıp dogum ıznıne ayrıldım 1 yıldır izinliydim eylül 13 de goreve başlıcam şu zamana kadar daha asaleti tastik onayını almadım daha onaylanmadı eşim konyada özel sektörde 8 yıldır sabıt aynı iş yerinde çalışıyor ssk lı olarak ben eş durumundan atama isteme hakkım varmı yoksa illakı asaleti tastigi beklemek zorundamıyım unv hastaneleri 2 yılda onaylanır dediler 2 yıl oncesi hiç birşey yapamıyormuyum yanı eger cevaplarsanız cok sevınırım şimdididen cok teşekkur ederim

Cevap

Eş durumu atamaları bir kamu kurumunun birden fazla ilde teşkilatı varsa olabilmektedir. Örneğin Tarım ve Köyişleri Bakanlığının her ilde bir tarım il müdürlüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında çalışan bir memur, yönetmelikteki şartları yerine getirmek kaydıyla A ilinden B iline eş durumu özründen nakil isteyebilmektedir.

Ancak, üniversitelerin başka bir ilde teşkilatı bulunmamaktadır. Örneğin İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinin sadece İzmir'de teşkilatı bulunmaktadır. Başka bir ilde teşkilatı olmadığı için, bu üniversitede çalışan birisinin örneğin eş durumundan Ankara'yı istemesi gibi bir şey fiilen mümkün olamamaktadır.

Bu nedenle siz eş durumu nakli isteyememektesiniz. Tek yapabileceğiniz, Konya'da taşra teşkilatı olan herhangi bir kamu kurumuna veya üniversiteye veya belediyeye naklen geçiş talebinde bulunmaktadır. Konya teşkilatı olan kurumlara yazılı olarak başvuru yapacaksınız, kurumların eğer hizmet ihtiyacı var ise talebinize olumlu yanıt verecek ve muvafakatınızı çalıştığınız üniversiteden isteyecektir. Çalıştığınız üniversite olur verirse naklen geçebileceksiniz.

Diğer taraftan bir başka kuruma naklen geçiş yapabilmeniz için adaylığınız kalkması zorunludur. Adaylığın 1 yılmı yoksa 2 yıl mı süreceğine çalışılan kurum karar vermektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam