Memur, akademik personel olmak için muvafakat almak zorunda mıdır?

08/10/2010 00:28:00
Yazdır

Soru

2002'den bu yana polisim. Yüksek lisansımı yaptım ve şimdi üniversitelere araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi olarak geçmek istiyorum Ancak kurumum buna muvafakat vermiyor. Eğer istifa edip öyle geçersem 8 yıldır benden kesilen emekli sandığı primleri ve mali ile diğer memurluk derecelerim ve haklarım vs... yanıyor mu , yoksa benden yapılan bu 8 yıllık kesintilerin üzerine devam edebiliyormuyum üniversite kadrosunda yani haklarım yanmıyor mu.

Cevap

Devlet memuriyetinden, akademik personel kadrosuna geçişte muvafakat alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Muvafakatın hukuksal durumu 657 sayılı Kanununda sadece memur kadrosundan memur kadrosuna geçişlerde düzenlenmiştir. Bu nedenle, bir memurun akademik personel kadrosuna geçişte muvafakat alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, istifa ederek geçilmesi halinde, 8 yıllık hizmetin emeklilik açısından yanması gibi bir durum olmaz. Prim ödeyerek geçirmiş olduğunuz bu süreler emeklilikte değerlendirilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam