Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sorucevap.memurlar.net/soru/1646/
Yazdırılma Tarihi : 08 Şubat 2026 Pazar 20:35

Devlet memurunun, çalıştığı yer dışında ikamet etmesi için, izin alması gerekir mi?

21/03/2011 00:31:00
Yazdır

Soru

İlçede görevli memurun ilçenin bağlı olduğu ilde ikamet etmesi için İdare amirinden izin alması gerekir mi? Daha önceden gerekiyordu. Ama torba yasa ile bu durum değişti sanırım. Açıklarsanız sevinirim.

Cevap

657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı mülga ek 20 inci maddesinde " Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.
Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir.
Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebilirler."ifadesi yer almakta idi.

657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı ek 20 maddesi, 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 117 inci maddesinin (g ) bendi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Anılan düzenleme ile birlikte;

1-657 sayılı Devlet memurları Kanununda, memurların görev yaptıkları mahalde ikamet etmelerine ilişkin olarak başkaca bir hüküm bulunmamaktadır.
2-Devlet memurlarının, 657 sayılı Kanunda çalışma saatlerine ilişkin olan hükümleri riayet etmek suretiyle, istedikleri yerde ikamet etmeleri mümkündür.
3-Çalıştıkları yer dışına ikamet etmek için izin almalarına da gerek bulunmamaktadır.

BENZER SORULAR
30.07.2021Fazla mesai karşılığı biriken izinlerimi yurtdışında kullanabilir miyim?
15.05.2021İsteği dışında sendikaya üye yapılan personel, ne yapabilir?
04.11.2020Sağlık personelinin istifa yasağı üniversite sağlık personelini de kapsar mı?
17.08.2020Diploma denkliği olmayan mühendislik mezuniyetinin faydası var mı?
16.04.2020Bir kuruma naklen atandım. Covid-19 sürecinde, ailemle birlikte nasıl gideceğim?
27.02.2020Üniversitedeki öğrenci topluluğu üyeliğim atamaya engel olur mu?
05.02.2020Memurların, Kızılaya yaptığı bağış gelir vergisinden indirilebilir mi?
16.01.2020Devlet memurunun yeşil pasaport hakkından kardeşleri de yararlanabilir mi?
08.01.2020Kamu İç Denetçiliği sınavına başvuruda YÖKDİL kabul edilebilir mi?
17.11.2019Memur doğrudan bakana, bakan yardımcılarına eposta gönderebilir mi?