Kalkınma Ajansındaki personel, başka bir kurumdaki memur kadrosuna atanmaya hak kazanırsa;

15/12/2012 14:08:00
Yazdır

Soru

Merhaba,

KPSS A kadroları sınavlarına giriyorum. Bir kaç kurumun yazılı sınavını geçtim ve mülakatlarını bekliyorum. Bu arada başvurduğum bir kalkınma ajansından kabul aldım. Kalkınma ajansında işe başladıktan sonra diğer kurumlardan da kabul almam halinde geçiş yapabilir miyim? Geçişte herhangi bir zorlukla karşılaşabilir miyim?

Teşekkürler,

Cevap

Ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere oluşturulacak kalkınma ajanslarının kuruluş, görev ve yetkileri ile koordinasyonuna ilişkin esas ve usulleri belirlemek üzere 25/1/2006 tarihli ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunu yürürlüğe konulmuş bulunmaktadır.

5449 sayılı Kanunun Ajans personelinin nitelik, statü ve hakları” başlıklı 18 inci maddesinde personelin tabi olacağı mevzuat düzenlenmiş bulunmaktadır. Anılan 18 inci maddesinde “Ajans hizmetleri, iş mevzuatı hükümlerine göre istihdam edilen uzman personel ve destek personeli eliyle yürütülür. Ayrıca, ajanslarda iç denetim yapmak üzere bir iç denetçi istihdam edilir. Sekreterlik, halkla ilişkiler, arşiv, idarî, malî ve personelle ilgili işlemler gibi işleri yürütecek olan destek personelinin sayısı, ajans toplam personel sayısının yüzde yirmisini geçemez.” hükmü yer almaktadır.

Anılan Madde hükmü uyarınca yürürlüğe konulan Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği 25.07.2006 tarihli ve 26239 Sayısı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Yukarda yer verilen hükümler uyarınca;

1- Kalkınma ajansında çalışan personel İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir.

2- Kalkınma ajanslarında göreve başlayan İş Kanununa tabii personelin KPSS A grubu kadrolarına ilişkin sınavları kazanması halinde bekleme süresine tabi olmaksızın istifa ederek KPSS A grubu kadrolara atanması mümkün bulunmaktadır.

3- İşçi statüsünden istifa edip memur statüsüne atanmada bekleme süresi bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam