Merkezden ilçeden taşraya naklen atama yapıp yerime başkasının atanması doğru mu?

09/12/2013 16:53:00
Yazdır

Soru

Ben merkez ilçe nüfus müdürlüğünde VHKİ olarak görev yaparken talebim olmadan 657 sayılı devlet memurları kanunun 76 maddesi gerekçe gösterilerek 100 km uzaklıktaki bir ilçeye il içi naklen atamam yapıldı. Ancak İçişleri bakanlığından kadro onayı alınırken beni ilçeye diğer bir ilin ilçesinde bulunan VHKİ personelini de benim yerime onay alınarak atama işlemleri gerçekleştirilmiş, ilişiğim kesildi ve yeni görev yerimde başladım. Bu atama işleminin iptali için yürütmeyi durdurma davası açtım. Bu atama işlemi kanuna uygun mu, uygun değil midir?

Cevap

657 sayılı Devlet MemurlarıKanununun "Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi" başlıklı 76 ıncı maddesinde "Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.
Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler.
Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.
Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına göderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir."
hükmü yer almaktadır.

Kamu idareleri söz konusu hüküm uyarınca memurların görevlerini ve görev yerlerini hizmet gereği kamu yararı ve eşitlik prensibine riayet ederek değiştirebilmektedirler.

Diğer taraftan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda "Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları" başlıklı 10 uncu maddesinde "Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.
Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.
Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz."
denilmektedir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;
VHKİ kadrosunda çalışmakta iken hakkında hiçbir menfi işlem tesis edilmeyen haklı bir gerekçe olmayan devlet memurunun 657 sayılı Kanunun 76 maddesi hükmü uyarınca görev yerinin değiştirilmesi ve eski görev yerine başka bir memurun atamasının mevzuata uygun olmadığı düşünülmektedir.

İdare başka ilden gelen VHKİ memuru yapılan sizin yeni atandığınız görev yerine atanması hakkaniyete uygun olacaktır.

İdarenin görev yeri değişiklik işleminde yer alan takdir yetkisi mutlak bir yetki değildir. Takdir yetkisi hizmet gereği, kamu yararı ve eşitlik prensibi çerçevesinde yapıldığını ispatlaması gerektiği değerlendirilmektedir.

Hüküm mahkemelerimizin olmakla birlikte somut delil yok ise bu hususların ispatının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam