Sözleşmeli becayiş yapabilir mi?

24/11/2014 00:03:00
Yazdır

Soru

Adalet bakanlığında becayiş var mı?
Varsa da sözleşmelimi olmak gerekiyor kadrolumu bu konuda bi ayrım var mıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Karşılıklı olarak yer değiştirme" başlıklı 73 üncü maddesinde "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır." hükmü yer almaktır.

Becayiş: Aynı kurumda ve aynı unvanlı memurların karşılıklı olarak atamaya yetkili amirin uygun bulması ile mümkün olabilmektedir.

Becayiş için genel olarak düzenlenmiş genel bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak kurumların atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinde konuya ilişkin düzenlemeler bulunabilmektedir.

Sitemizin Becayiş Bölümü

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca:
1-Karşılıklı olarak yer değiştirme (becayiş) aynı kurumda çalışan ve aynı unvandaki memurların için mümkün bulunmaktadır. Kadrolu memurlar becayiş yapabilir.
2-Sözleşmeli personelin yer değiştirmesi becayiş yapması 657 sayılı Kanunun 73 maddesi uyarınca mümkün bulunmamaktadır.

3-Adalet Bakanlığında görevli aynı unvanlı 657 sayılı Kanuna tabi memurların karşılıklı olarak yer değiştirmeleri mümkün bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam