Aday memurun askerliği tecil edilir mi?

29/04/2015 23:51:00
Yazdır

Soru

merhabalar ben aday memur olarak yeni atandım askerlik tecilim 31 mayısta dolmakta adaylığımın kaldırılana kadar askere gitmeyi düşünmüyorum. Adaylığım nedeniyle asaletimin tasdik olana kadar askerliğim tecil olur mu?

Cevap

Askerliğe sevk işlemleri Milli Savunma Bakanlığı Sevk Tehiri İşlemleri Yönetmeliğinde düzenlenmiştir.

Bu yönetmeliğin 12/a maddesine göre, aday memurların askerliğinin tecil edilmesi mümkündür. İlgili hüküm şu şekildedir:

"a) Herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlik hizmetine sevkleri, bir celp dönemi tehir edilebilir. Staj veya aday memur olarak görev yapanların sevkleri ise, bağlı bulundukları kurumlarının kanun ve yönetmeliklerine göre, Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilecek süreler kadar tehir edilebilir."

Madden de görüleceği üzere, herhangi bir kuruma aday olarak atacağını belgelendirenlerin yanı sıra aday memurların da askerliği tecil edilebilmektedir.Aday memurun askerliğinin tecil edilebilmesi için kurumuna başvurması ve kurumunda şu belgeyi doldurarak Askeralma Bölge Başkanlığına resmi yazı yazması gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam