Nakilde yerleşen Tarım personeli, gitmezse ne olur?

27/07/2015 12:02:00
Yazdır

Soru

Tarım Bakanlığında Ziraat Mühendisiyim (4-A Targel). 2015 Haziran dönem atamalarında yer değişikliğim onaylandı. Fakat yanlış tercih sonucu istemediğim bir kadroya yerleştirildim.
Merkez kadrolarda yerleşilen yere gidilmezse bir sonraki dönem atamasında tercih hakkı olmadığını biliyorum.
PerGem'den bir yetkiliyle görüştüğümde TAR-GEL personeli için bu tür bir ceza olmadığını söyledi.
Siz bu konuda bilgi sahibi misiniz?

Cevap

Cevabınız için teşekkür ederim.

Tarım Bakanlığındaki yer değiştirme işlemleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'inde düzenlenmiştir.

Sizin durumunuza ilişkin yönetmeliğin 1/4 bendi şu şekildedir:

"c) 20 nci madde hükümlerinin saklı kalması koşuluyla müracaat tarihi itibarıyla son görev yaptığı ilde en az iki yıl, kuruluşta en az üç yıl kesintisiz olarak çalışmış olması, atanacağı yerin norm kadrosunun uygun olması, kuruluşlara atanacakların atanma şartlarını taşıması, Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde başvuru yapması ve durumunun bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 Aynı veya Farklı Hizmet Bölgeleri Arası Atamaları Düzenleyen Tabloya uyması kaydıyla belirlenecek usul ve esaslara göre Genel Müdürlükçe ilan edilecek illere/ilçelere/kuruluşlara/birimlere hizmet puanı ve tercihlere göre her yılın nisan ayında personelin ataması yapılabilir. Bu şekilde kuruluşlara atama yapılabilmesi için, kuruluşun görev alanı itibari ile ilişkilendirildiği Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi şarttır."

Yine TARGEL'cilere yönelik özel yönetmelik maddesi şu şekildedir:

"ğ) Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi Birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine göre istihdam edilenlerden müracaat tarihi itibariyle görev yaptığı ilde en az üç yıl çalışmış olanlar; Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde başvuru yapmaları kaydıyla, aynı proje kapsamında ilan edilecek boş yerlere hizmet puanı ve tercihlerine göre her yılın haziran ayı başından temmuz ayı sonuna kadar atanabilir. Bu Proje kapsamındaki personel, bu maddenin birinci fıkrasının (c) ve (e) bentlerinde belirtilen esas ve sürelere tabi olarak boş olduğu ilan edilen Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi Birimlerine atanabilir."

Her iki madde de, atanıp da vazgeçenlere yönelik bir ceza maddesi bulunmamaktadır. Yönetmeliğin diğer maddelerinde bir atama dönemi sınırlaması olmasına rağmen, bu maddelerde bir sınırlamaya yer verilmemiş olması, bir sonraki dönem için naklen atamalara başvurabileceğiniz anlamına gelmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam