Teknik öğretmen okulu mezunu sözleşmeli teknisyenin (399) ek göstergesi nasıl belirlenir?

11/12/2016 21:19:00
Yazdır

Soru

2007 yılında TCDD memur makinist unvanıyla çalışmaya başladım, 2014 yılında unvan değişikliği sınavıyla teknisyen olarak kurumda çalışmaya devam etmekteyim. Aynı zamanda teknikerlik ve teknik öğretmenlik mezunuyum, teknisyen unvanında tekniker maaşı alma ihtimalim var mıdır, teknik öğretmenlik mezuniyetinin etkisi var mıdır? Varsa nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek göstergeleri düzenleyen 43/B maddesinde "Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır. II sayılı cetvelde yer alan unvanlarda değişiklik yapmaya ve yeni unvanlar ilave etmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir." hükmü yer almaktadır.

657 sayılı Kanun ekinde 1. derecede teknisyenlere 1500, teknikerlere 2200, teknik öğretmen okulu mezunlarına 3000 ek gösterge belirlenmiştir.

Sonuçta,

1-Sözleşmeli personelin unvan değişikliği sınavı ile unvanlarını değiştirmeleri ve atandıkları unvanın ücretini almaları mümkün bulunmaktadır. Bu çerçevede teknisyen pozisyonunda çalışmakta olanlara sadece öğrenimi nedeniyle tekniker pozisyonunun ücreti ödenemez. Konuya ilişkin önceki açıklamamız için Tıklayınız.

2- Sözleşmeli personel için 399 sayılı KHK ek gösterge ödemesi bulunmamaktadır. Ancak, 1/10/2008 tarihinden önce göreve başlayan ve haklarında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanan sözleşmeli personelin emeklilik müktesep derece ve kademesi ve kesenek ve karşılıkları, Emekli Sandığınca (Sosyal Güvenlik Kurumunca) sözleşmeliler sanki memur gibi düşünülüp işlemleri yapılmaktadır.

3-1/10/2008 tarihinden önce göreve başlayan ve haklarında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanan teknisyen pozisyonundaki sözleşmeli personelden teknik öğretmen okulu mezuniyeti olanların emeklilikte, emeklilik müktesep derecesi esas alınarak teknik öğretmen okulu mezunları için öngörülen ek göstergelerden faydalanabileceği değerlendirilmektedir.

Bunun için mezuniyetinizi gösterir belgeyi kurumunuza ibraz etmeniz gerekmektedir.

Bu soru 8,019 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam