Eşi özelde çalışan sözleşmelinin eş durumundan tayini olur mu?

12/12/2017 20:02:00
Yazdır

Soru

Ben 4/B li olarak çalışıyorum sorum olacak sizlere. Ben 4/b li olarak çalışıyorum nişanlım ise yaklaşık olarak 3 yıldır sgk lı olarak çalışıyor ve hala çalışmaya devam ediyor 1 yıl çalıştıktan sonra eş durumu tayini isteyebilir miyim yönetmeliklerde buna yada bunun gibi şeylere rastlamadım cevap verirseniz sevinirim

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) bendinde sözleşmeli personel istihdamı düzenlenmiş olup, anılan maddenin ikinci fıkrası hükmü uyarınca 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" yürürlüğe konulmuştur.

Esaslarının "Kurum içi yer değişikliği" başlıklı ek 3. Maddesi:

"Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir."

Sözleşmeli personel yalnızca kamu personeli olan eşi sebebiyle kurum içi yer değişikliği yapabilmektedir. Sorunuza göre özelde çalışan eşinizi gerekçe göstererek yer değişikliği yapamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam