Sözleşmelinin sicil puanları memurlukta ilave kademe verilmesinde dikkate alınır mı?

11/04/2018 21:51:00
Yazdır

Soru

iyi günler,

Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde VHKİ olarak çalışmaktayım ve bir sorunum var eğer bana yardımcı olursanız sevinirim. 2007-2009(ekim) yılları arasında TCDD'de 399'lu olarak çalıştım. 2009(ekim) ayında ÖSYM'nin yaptığı KPSS sonucuna göre Sağlık Bakanlığına VHKİ olarak atandım. TCDD'den istifa ederek Sağlık Bakanlığındaki görevime başladım. 2009 ekim ayından bu yana bu görevde çalışmaktayım. Daha önce Sağlık Bakanlığı merkezde çalışıyordum ve orada hizmet birleştirmem yapıldı Lisans diplomamla birlikte Şu an derecem 5/3. TCDD de çalıştığım süre boyunca sicil notum 90 üzeriydi ve daha sonraki çalışmamda hiç disiplin cezası almadım. TCDD sadece bana görev belgesi vermişti o yıllarda buna göre hizmet birleştirmem yapıldı. Şimdi ise resmi yazı ile TCDD'den sicil notlarımı aldım çalıştığım hastaneye verdim ancak bana 399 sözleşmeli diyerek "ödül terfimi" vermediler. il sağlık müdürlüğü ile de görüştüm onlarda böyle birşeyle ilk defa karşılaştılar galiba memur refleksi ile olmaz bu diyerek kesip attılar. Şimdi lütfen bana söyler misiniz ben ödül terfisini hak ediyor muyum? etmiyor muyum? 5/3 olmak yerine 4/1 olabilirdim şu an ve yaklaşık 200 TL fazla maaş alabilirdim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64. Maddesi:

Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.

657 sayılı Kanunun geçici 36. Maddesi:

"C) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin dördüncü fıkrasında yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;

a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,

b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,

c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,

d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,

e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,

olarak uygulanır."

Memurların sicil sistemi 657 sayılı Kanunda düzenlenmişti ama 2011 yılında yürürlükten kaldırıldı. KİT sözleşmelilerin sicil sistemi 399 sayılı KHKde bulunmakta ve hala yürürlükte. Yani iki sistemin ismi ve amacı aynı olsa da mevzuatları farklı.

Sonuçta, 657 sayılı Kanunun yukarıdaki maddelerinde geçen sicil notunun 657 sayılı Kanunda memurlar için eskiden doldurulan sicil notları olduğunu düşünüyoruz. Yani sözleşmeliyken doldurulan sicil puanınız bizce ilave kademe uygulamasında dikkate alınamayacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam