Sözleşmeli sağlık personeliyim tayin isteme hakkım 4. yılın sonunda mı 6. yılın sonunda mı?

14/05/2018 21:45:00
Yazdır

Soru

İyi günler memurlar net. 2018/4 kpss ataması ile sağlık personeli olarak atandım. KHK gereği atamamiz 4+2 olarak oluyor. Bişey sormak istiyorum normal şekilde tayin isteme hakkım 4ncu yılın sonunda oluyor mu yoksa 6 yıl beklemem mi lazım ? TEŞEKKÜRLER şimdiden ...

Cevap

663 sayılı KHK'nın 3/10/2016 tarihli 45/A maddesi:

"Sözleşmeli sağlık personeli istihdamı

MADDE 45/A- (1) Bakanlık ve bağlı kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında güçlük çekilen yerlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca ilgili mevzuatı gereği kura ile ataması öngörülenler dışında 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında yer alan unvanlarla vize edilmiş pozisyonlarda bu maddede öngörülen şartlarla sözleşmeli personel istihdam edebilir.

(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.

(4) Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.

Sözleşmeli sağlık personelinin atandığı yerde 4+2 yıl yani 6 yıl çalışması gerekiyor. Ancak bu sürece eş durumu tayini bazı şartlarda mümkün oluyor.

Sorunuza göre eş durumu dışında tayin isteme hakkınızın 6. yılın sonunda mümkün olduğunu düşünüyoruz.

Bu soru 4,668 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam