Hemşireyim aynı üniversitede farklı bölüme geçersem eğitim mazeretim devam eder mi?

05/10/2018 09:55:00
Yazdır

Soru

Merhaba; Öncelikle hemşireyim. 7 ay önce eğitim tayini ile başka bir şehre geldim. Okuduğum bölümden memnun değilim. 4 yıllık acil yardım ve afet yönetimi okuyorum. Tekrar üniversite sınavına hazırlanıp bölümümü beslenme ve diyetetik olarak değiştirmek istiyorum. Önümüzdeki yıl beslenme ve diyetetik bölümünü kazanıp kayıt yaptırsam, kayıtlı olduğum acil yardım ve afet yönetimi bölümünden kaydımı sildirsem eğitim mazeretim ile ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım? Aynı üniversitede olacağım sadece bölüm değişecek ve yine sağlıkla ilgili bir bölüm.

Kısacası eğitim mazeretim farklı bir bölüm üzerinden devam eder mi?

Cevap

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği:

"Madde 16 -

(2) Standardın uygun olması kaydıyla bu Yönetmeliğin puan, süre ve dönem ile ilgili hükümlerine bağlı kalmaksızın;

g) Sağlık ile ilgili bir alanda en az dört yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere,

bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir.

Madde 18 - (4) 16 ncı maddenin ikinci fıkrasının (g) bendine göre atananlar öğrenim durumları ile ilgili belgeyi her eğitim ve öğretim yılı başlangıcında çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür. İl müdürlükleri, mazereti sona eren personelin belgelerini 15 gün içerisinde Bakanlığa intikal ettirir.

(5) Dördüncü fıkrada belirtilen hükümlere göre atanmış olup atanma gerekçeleri ortadan kalkan personelin bulunduğu il, 5 ve 6 ncı hizmet bölgesinde veya C ve D hizmet grubunda ise talebi halinde yerinde bırakılır. Aksi halde eski görev yerine veya eski görev yerleri esas alınarak, 26 ncı madde hükümlerine göre atanırlar. Eski görev yeri bulunmayanlar ise; görev yaptıkları yer esas alınarak 26 ncı madde hükümlerine göre atanırlar."

Eğitim mazereti belirli bir öğrenim için bir seferlik tanınan bir imkan. Öğrenim mazereti sona erdiğinde personelin görev yeri değiştiriliyor.

Aynı üniversitede farklı bölümde olsa bile yeni bir öğrenime başlanması öğrenim süresince verilmiş olan hakkın bu şekilde uzatılması anlamına gelebilir. Bunun da yönetmeliğin amacına uygun olmadığını düşünüyoruz.

Bizce öğrenim mazeretinize gerekçe olan bölümden kaydınızı sildirmeniz halinde mazeretiniz sona ermiş sayılarak yeriniz değiştirilebilir.

Bu soru 3,603 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam