Süt iznimi akşam kullanabilir miyim ?

08/12/2018 18:41:00
Yazdır

Soru

24 saat devamlılık gösteren kurumlarda süt iznimi akşam kullanabilir miyim ?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 101. Maddesi:

"Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir."

104. maddesi:

"D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. "

6 Seri Nolu Kamu Personeli Genel Tebliği:

"2) Süt izni süresi

a) Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

3) Süt izninin kullanımı

a) Süt izninden sadece kadın memur yararlanır.

b) Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı memur tarafından belirlenir.

ç) Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz."

Süt izni mevzuatta günlük olarak verilmiş ve çalışma süresi içerisinde kadın memurun tercihine göre kullanabiliyor.

Bu nedenle çalışma saatlerinizin akşam saatlerine denk gelmesi halinde bu vakitlerde de süt izni kullanabileceğinizi düşünüyoruz.

Bu soru 4,202 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam