Sözleşmeli sağlıkçıyım muvafakatle başka kuruma geçebilir miyim?

10/12/2018 08:09:00
Yazdır

Soru

Ben 2018/5 sağlık bakanlığı atamalarinda atanmış bir sözleşmeli sağlık memuruyum. Aynı zamanda ziraat mühendisiyim muvaffakatname ile tarım bakanlığına geçiş yapmak istiyorum, böyle birşey mümkün mü. Sözleşmeli olmam bu duruma engel olur mu, bu geçiş durumu için kadrolu olmam mi gerekiyor.

Cevap

Mevzuatımızda sözleşmeli personelin muvafakatle kurumlar arası nakli bulunmuyor. Memurlar 657 sayılı Kanunun 74. maddesine göre nakil oluyor.

663 sayılı KHK 45/A maddesi:

" (4) Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz."

Sonuçta sözleşmeli sağlık personelinin memurluğa atandıktan sonra 2 yıllık çalışma süresini de tamamlamadan başka kuruma naklen (muvafakatle) geçemeyeceğini düşünüyoruz.

Bu soru 8,139 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam