Belediye biriminin kapatılması nakil yasağını kaldırır mı?

07/01/2015 00:32:00
Yazdır

Soru

İyi günler
6495 sayılı kanunla kadrolu Belediye çalışanıyım. Belediyenin beni çalıştırmak için almış olduğu birim, bakanlık kararı ile kapatıldı. Bu durum 5 yıllık nakil yasağı açısından nasıl değerlendirilir.

Cevap

12/07/2013 tarihli ve 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 02/07/2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

6495 sayılı kanunun 9 uncu maddesi ile 657 sayılı DMK eklenen geçici 41 inci maddesinde "Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, söz konusu mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden ay başından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz. Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz." hükmü bulunmaktadır.

Torba kanun ile kadroya geçenlere 5 yıllık nakil sınırlaması nasıl uygulanmalı?

Yukarda yer verilen hüküm uyarınca, 5 yıl çalışma zorunluluğu birime değil kadroya geçilen belediyeyedir. Belediyenin biriminin kaldırılması belediyeye olan 5 yıl çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırmayacağı değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam