Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluş personeli, becayiş yapabilir mi?

30/12/2016 13:17:00
Yazdır

Soru

Merhaba iyi çalışmalar size becayiş ile ilgili bir sorum olacaktı, sağlık bakanlığında kadrolu memur olarak görev yapmaktayım, becayiş yapmak istediğimizde sağlık bakanlığının bağlı kuruluşları arasında yapılabilir mi ? Örneğin sağlık bakanlığı bağlı kuruluşu olarak kamu hastanesinde kadrosu bulunan bir memur ile sağlık bakanlığı bağlı kuruluşu olan halk sağlığında kadrosu bulunan bir memur becayiş yapabilir mi, yoksa bu bağlı kuruluşlarda kadrosu bulunanlar sadece kendi aralarında mı yapabiliyor. Teşekkürler

Cevap

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 29. maddesi şu şekildedir:

"Madde 29 - (1) Aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, görev yaptığı Bakanlık ve bağlı kuruluş teşkilatı içinde uygun görülmesi halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilir."

Bu hükme göre bağlı kuruluşların ve Bakanlığın kabul etmesi halinde, karşılıklı yer değiştirme talebinin yerine getirilmesi mümkündür. Mevzuat buna izin vermektedir. Eğer keyfi olarak izin verilmez ise red cevabına önce itiraz etmeniz, itirazdan da olumlu sonuç alamamanız halinde dava açmanız gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam