Engelli çocuk yardımını artırımlı almak için ne yapılmalı mı?

25/01/2018 11:54:00
Yazdır

Soru

Ben Konya da görev yapan bir öğretmenim. %50 oranında engelli 7 yaşında bir oğlum var. 2017-2019 toplu sözleşme hükümlerince engelli çocuk yardımından (%40 üzeri engelli çocukların çocuk yar diminin yarı oranında artırımlı ödenmesi) yararlanmak istiyorum. Nasıl bir yol izleyeceğim. Daha dogrusu ilce MEM den bulunduğum vergi dairesine muracaat ederek yeniden belgeleri vergi indirimi raporu alacak şekilde duzenletmem gerektigi soyleniyor. Bu dogru mudur; yoksa sadece engelli raporuyla bu yardimi artirimli almam mi gerekiyor?

Cevap

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmenin "Engelli çocuk aile yardımı" başlıklı 43. Maddesi aşağıdaki şekildedir.

"Engelli çocuk aile yardımı

Madde 43- (1) İlgili mevzuat ve bu Toplu Sözleşme hükümleri uyarınca çocuklar için verilmekte olan aile yardımı ödeneği, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre en az %40 engelli olan çocuklar için %50 artırımlı olarak ödenir."

Eğer elinizde bulunan engelli raporu Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun ise yeniden rapor almanıza gerek bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam