Bekarlık dönemindeki lojmanda oturma süresi, sıra tahsisli lojmanda dikkate alınır mı?

15/02/2018 10:54:00
Yazdır

Soru

Merhabalar sizlerden bir konu hakkında yardım almak istiyorum eşim ....Genel Müdürlüğü emrinde ..Müdürlüğünde memur olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında evlenmeden önce ...Müdürlüğünde lojman fazlalığından kendisine lojman tahsis edildi 2011 yılında evlendikten sonra eş durumundan dolayı İstanbul ...Müdürlüğüne tayin oldu burada yaptığımız lojman müracaatında 2013 yılında sıra tahsisli bir şekilde tarafımıza lojman çıktı. Kurumun yaptığı hesaplamada bekarlık döneminde ...oturulmuş olan 10 aylık süre 5 yıllık süremizden düşüldü. Bu hesaplama yapılırken aynı zamanda lojman puan hesaplamadaki sıralamada oturduğumuz 10 aylık sürenin puanını da düşürdüler. Yapılan işlem hukuka uygun mu düşülen süreyi talep edebilir miyiz, bilginize sunarım.

Cevap

23.09.1984 tarihli ve 18524 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Konutları Yönetmeliğinin "Kamu Konutlarında Oturma Süreleri" başlıklı 20. maddesi aşağıdaki şekildedir.

"Konutlarda Oturma Süreleri

Madde 20 - Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir.

Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır.

Ancak,

a) Bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebilir.

b) Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde konut boşaltılır.."

Sıra tahsisli konutlarda oturma süresi 5 yıl olduğundan daha önceki dönemlerde oturulan sürelerin göz önüne alınması zorunludur. Ancak sıra tahsisli konutlarda 5 yılını dolduran kamu görevlisi yukarıdaki maddedeki belirtilen şartlarda kamu konutlarında oturmak için yeniden başvuruda bulunabilir. Bu durumda uygun konut var ise yönetmelik ekindeki (4) sayılı cetvel esas alınarak bir puanlama yapılır ve sıra ile şartlı olarak lojman tahsis edilebilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam