Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sorucevap.memurlar.net/soru/3696/orman-muhafaza-memuru-ile-sozlesmeli-saglik-personeli-eslerin-es-durumu-atamasi.html
Yazdırılma Tarihi : 19 Nisan 2024 Cuma 00:57

Orman muhafaza memuru ile sözleşmeli sağlık personeli eşlerin eş durumu ataması

04/06/2018 19:56:00
Yazdır

Soru

Merhaba ben orman muhafaza memuru olarak çalışmaktayım işe başlayalı 1.5 sene oldu eşim de yeni atandı sağlık bakanlığına sözleşmeli olarak atandığı yer ağrı eş durumu hakkı yok diye biliyorum 4+2 yıl sistemi olduğu için onlarda ama yine profesyonel bilgi almak için size yazmak istedim bu durumda kim kimin yanına gidecek ben kadrolu memurum ve asaletim de var ben mi onun yanına gideceğim eğer gitmek için tayin başvurusu yaparsam OGM ye kurumum bu konuda zorluk çıkarabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Cevap

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi:

"(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir."

Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik

"Özür durumuna dayalı atama

MADDE 13 - (1) Eş durumu veya sağlık durumu özür halini oluşturur. İlgililerin talebi ve bu özürlerin belgelendirilmesi halinde;

a) Zorunlu çalışma süresini doldurmuş personel, özürlerine cevap verebilecek farklı hizmet bölgelerine atanabilir veya yerlerinde bırakılabilir.

b) Zorunlu çalışma süresini tamamlamamış personel, öncelikle özürlerine cevap verebilecek, aynı bölge içinde başka bir hizmet alanına, bunun mümkün olmaması halinde farklı bölgelere atanabilir. Yer değiştirmeye tabi olan eşlerden ast durumunda olanın, görev yerinin üst durumda olana bağlı olarak değiştirilmesi esastır.

(2) Genel Müdürlük, özür hallerinin ortadan kalkması halinde memurun ayrıldığı bölgedeki eksik kalan çalışma süresini tamamlatır.

(4) Eş durumu nedeniyle memurun yer değiştirme veya yerinde kalabilmesi için;

a) 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını görev yeri belgesiyle,

b) Sosyal güvenlik kurumları kapsamında veya sosyal güvenlik kurumları kapsamı dışında kalan ve özel kanunlarla düzenlenmiş bulunan diğer sandıklara tabi olarak çalışması halinde müracaat tarihi itibari ile en az üç yıl, son bulunduğu yerde kesintisiz en az iki yıl prim ödediğini veya Bağ-Kur sigortalısı olanların Bağ-Kur borçlarını yapılandırdıklarını,

belgelendirmesi gerekir. Ayrıca eşlerden birinin bağlı bulunduğu nüfus idaresinden alınacak evlilik durumunu ispatlayan belgenin de eklenmesi gerekir."

Tayin talebinizde: Eşiniz sözleşmeli olduğundan şu anki görev yerinde en az 3 yıl hizmeti dolmadan eş durumu tayini yapamayacağınızı düşünüyoruz.

Eşinizin tayin talebinde: Eşiniz bulunduğu ilde bir yılı doldurana kadar eşinizin tayin imkanı da bulunmuyor. 1 yıl sonra Sağlık Bakanlığının hizmet ihtiyacına göre eş durumu tayin hakkı olacaktır.

BENZER SORULAR
11.09.2020Mühendis, naklen atama için VHKİ kadrosuna atanmaya razı olursa, maaşı nasıl etkilenir?
07.09.2020Kanser tedavisi gören memur isteği dışında başka bir ile tayin edilebilir mi?
14.01.2020KİT sözleşmeli personeli, 657'ye tabi bir kuruma geçici görevlendirilebilir mi?
05.11.2019Doktora öğrenimi gerekçesiyle başka şehre nakil isteyebilir miyim?
27.10.2019TRT'den nakledildim fazla çalışma ücretim kesildi
10.10.2019Tüp bebek tedavisi tayin için sağlık özründen sayılır mı?
26.09.2019Denetmen kadrosundayım rotasyon olmamak için diğer kadrolara nasıl geçerim?
01.08.2019Kurumlar eşi tayin olan memura izin vermek zorunda mı?
28.07.2019Üniversitede çalışan sözleşmelinin becayiş hakkı var mı?
08.07.2019Aynı bakanlıktaki diğer uzman yardımcılığına sınavsız geçebilir miyim?