Memurlar mesai saatlerinde spor salonuna gidebilir mi?

07/01/2019 08:00:00
Yazdır

Soru

İyi çalışmalar kolay gelsin memur arkadaşlar mesai saatleri içinde spor faaliyetleri yapma hakkı varmı öğlen yemek saatleri haricinde böyle hakları bulunuyormu. diğer arkadaşlar spora giden arkadaşın spora gitmesine razı olmadıklarından dolayı dilekçe vermek istiyorlar böyle birşey mümkünmü. ( Haftada üç veya dört kez) Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun

10. maddesi:

"Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanır."

11. maddesi:

"Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. "

125. maddesi:

"A - Uyarma : Uyarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:

b) Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek,

f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak,

"

Devlet memurlarının mesai saatleri içerisinde görev yerlerinde göreve hazır halde bulunmaları gerekiyor. Aksi durumda disiplin hükümleri uygulanması gerekiyor.

Bunun istisnası olan izin ve ek görev halleri de 657 sayılı Kanunda düzenlenmiş durumda. Ancak mevzuatta spor faaliyetleri amacıyla görevin ve görev yerinin terk edilmesine izin veren bir hüküm bulunmuyor.

Sonuçta memurların mesai saatleri içerisinde görev yerlerini terk ederek spor faaliyetlerine katılmalarının mümkün olmadığını düşünüyoruz.

Bu soru 53,213 defa okundu. 33 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam