399'a tabi sözleşmeli personel, eş durumundan nakil isteyebilir mi?

03/10/2007 23:03:00
Yazdır

Soru

399 a tabi olarak çalışan sözleşmeli memurum karsın ilçesinde görevliyim. Esim İstanbul Sultanbeyli'de sınıf öğretmeni. Esim 1 yıllık öğretmen, ben 3 yıla yakin görev yapmaktayım. Benim onun yanına tayin aldırma durumum söz konusu olabilir mi? 399 a tabi sözleşmeli personelin tayinleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Cevap

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin II sayılı Cetveline tabii sözleşmeli personelin nakil ilişkin olarak daha önce ayrıntılı olarak yayımlanmış olan aşağıdaki yazılarımıza bakılabilir.

399'a Tabi KİT'lerde Çalışan Personelin Nakli

399'a tabi sözleşmeli, eğitim durumundan dolayı nakil isteyebilir mi?

'5 yıl içinde hiç tayin istemeyeceğim' imzalı belgeler ne anlam taşıyor?

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde;
1-Bir KİT içerisinde 399 sayılı Kanunu Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesi uyarınca sözleşmeli personelin (nakli) görevi veya görev yeri değiştirilmesi mümkün bulunmaktadır.
2- Sözleşmeli personelin farklı bir KİT'e nakledilmesine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır.
3- Kurumunuzun İstanbul'da şubesi yeri veya fabrikası olması ve hizmetinize ihtiyaç duyması halinde görev yerinizi değiştirmesinde mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır.
4-Sözleşmeli personelin eş durumunda naklinin yapılmasını düzenleyen mevzuat bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam