399'a tabi sözleşmeli personel, başka bir KİT'e nasıl geçer?

25/10/2010 15:52:00
Yazdır

Soru

Ben bir kamu kurumunda 399 a tabi sözleşmeli memur olarak çalışıyorum.ziraat mühendislği bölümü mezunuyum.Tarım bakanlığına veya bakanlığa bağlı kit olan Toprak mahsulleri ofisine mühendis olarak geçiş yapılabilir mi? Bakanlık personeli 657 ye tabi olup toprak mahsulleri ofisi personeli ise bizim gibi 399a tabidir.Geçiş yapılıyorsa bu nasıl olabilir bu konuda beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap

İlgi sorunuzda yer alan hususlar, mevzuatta çok net tanımlanmamıştır. Bu nedenle, bu konularda idarelere yol gösteren bir kurum olan Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine itibar edilmektedir.

Devlet Personel Başkanlığı, 399'a tabi olarak çalışanların diğer kurumlardaki memur kadrolarına naklen atanamayacağını belirtmiştir.

Ancak Devlet Personel Başkanlığı, 399'a tabi sözleşmeli olarak çalışanların diğer kurumlardaki 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlara da naklen atanamayacaklarını düzenlemiş olmakla birlikte, 399'a tabi sözleşmeli çalışmış bir kişinin başka bir kurumdaki 399'a tabi sözleşmeli pozisyona sınava tabi olmaksızın atanmasının mümkün olduğunu belirtmiştir. Dolaysıyla eğer TMO sizi almak istiyorsa, siz 399'a tabi sözleşmenizi fesih edeceksiniz, TMO da sizi açıktan alacak.

Devlet Personel Başkanlığının görüşleri http://www.dpb.gov.tr/sss_9.html adresinde yer almaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam