Asker eşi yurtdışında görevlendirilen PTT personeline, 20 günlük ücretsiz izin verilebilir mi?

06/02/2012 18:06:00
Yazdır

Soru

Ben PTT de memur olarak çalışmaktayım ve doğum sebebiyle ücretsiz izindeyim. Ücretsiz iznim 9 Haziran da bitecek. Fakat eşim de TSK da çalışmakta olup kendisine yaklaşık 4 aylık bir yurtdışı dil kursu çıktı. Mart ayında gidecek ve Haziran sonunda dönecek. Benim sorum 9 Haziran da bitecek olan doğumdan dolayı ücretsiz iznimin üstüne eşimin yurtdışına gönderilmesinden dolayı tekrar 20 günlük ücretsiz izin alabilir miyim?

Cevap

657 sayılı Devlet memurları Kanunun “Aylıksız izin” başlıklı 108 inci maddesinin (D) bendinde “Özel burs sağlayan ve bu burstan istifade etmesi için kendilerine aylıksız izin verilenler de dâhil olmak üzere burslu olarak ya da bütçe imkânlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az altı ay süreyle yurtdışında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tâbi olanlar ile yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilmiş olan öğrencilerin memur olan eşleri ile 77 nci maddeye göre izin verilenlerin memur olan eşlerine görev veya öğrenim süresi içinde aylıksız izin verilebilir.”hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm ile diğer personel kanunlarına göre yurtdışına görevlendirilenlerin eşlerine görev süresi içinde aylıksız izin verilebileceği düzenlenmiştir. Aylıksız iznin verilme süresine ilişkin bir süre sınırlama bulunmamaktadır.

Yukarıda yer alan hüküm ve açıklamalar uyarınca; yurt dışına görevlendirilen 926 sayılı Kanuna tabi eşinizin görev süresi içinde olmak kaydıyla, 20 gün süre ile aylıksız izin verilmesi idarenin takdirinde bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam