KİT'lerde sözleşmeli çalışmakta iken memur kadrosuna atanan kişi, ne zaman istifa etmeli?

17/03/2013 13:19:00
Yazdır

Soru

399 KHK 2 no’lu cetvele tabi sözleşmeli personel olarak bir KİT de çalışmaktayım. 2013/1 ÖMSS ile 657 tabi olarak Gelir İdaresi Başkanlığına yerleştirmem yapıldı. İzlemem gereken yol nedir? Evraklarımı teslim etmeden önce mi istifamı sunmalıyım. Yoksa atama kararımın gelmesiyle beraber mi bu işlemi gerçekleştirmeliyim? İstifa süreci ne şekilde işler?

Cevap

Bilindiği üzere, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli statüsüne istihdam şekli getirilmiş, Kararnamedeki sözleşmeli personele ilişkin hükümler Anayasa Mahkemesince iptali neticesinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri personel rejiminin düzenlenmesi 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılmıştır. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinde istihdam şekilleri memurlar, sözleşmeli personel ve işçiler olarak düzenlenmiş bulunmaktadır.

399 sayılı KHK “Çekilme” başlıklı 13 üncü maddesinde “Sözleşmeli personel, bu Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmesinde belirtilen şartlarla görevinden çekilme hakkına sahiptir.”hükmü yer almaktadır.

Anılan Kararnamede, istifa için bir şart belirtilmemiştir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; sözleşmenizde istifaya ilişkin bir şekil belirtilmemişse atamanız yapıldıktan sonra istifa ederek gelir idaresi başkanlığında göreve başlamanız mümkün olduğu, sözleşmenizde farklı bir hüküm bulunması halinde ise sözleşme hükümlerine riayet ederek istifa etmeniz ve bilahare göreve başlamanız gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam