Özelleştirilen kurumlardaki personel, KEY hesapları için nereden bilgi alabilir?

07/11/2007 14:30:00
Yazdır

Soru

Bizler özelleştirme nedeniyle çalıştığımız kurumdan çıkartılan ve 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 4/C çalışan işçileriz. Eski kurumuz SEKA. Şu anda SEKA'nın hiç bir müessesesi kalmadığı gibi genel müdürlüğü de kapatıldı. KEY hesaplarıyla ilgili olarak şu anda çalıştığımız milli eğitim müdürlükleri herhangi bir işlem yapmıyor. SEKA olarak başvurabileceğimiz bir yetkili de yok. Bizler ne yapacağımızı bilemiyoruz.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.
Saygılarımla

Cevap

22/5/2007 tarih ve 5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun konut edindirme yardımları ödeme usul ve esasları 30 Mayıs 2007 Tarihli ve 26537 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Anılan Kanunun 7 inci maddesi hükmü uyarınca Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik 14 Ağustos 2007 tarihli ve 26613 Resmi Gazete yayımlanmıştır.

4046 sayılı Kanunu uyarınca özelleştirilen veya kapatılan kurumlarda işçi statüsünde çalışmakta iken kendilerine konut edindirme yardımı yapılan personelin kayıtlarının kurumlarının tamamen ortadan kalkmış olması halinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığına müracaat etmelerinin uygun olacağı değerlendirmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam