Yüksek lisans yapan öğretmene izin, Müdürün takdirine mi bağlı?

09/10/2011 23:10:00
Yazdır

Soru

yüksek lisans yapan öğretmene 2 yarım gün izin müdürün takdirine mi bağlı?

Cevap

İlköğretimde din kültürü öğretmeniyim. Aynı zamanda bu sene yüksek lisansa başladım. Yüksek lisans derslerim Pzt.- salı 9 – 5 arasında. Çalıştığım okulda sabahçı olarak görev yapıyorum. okul saatleri 7:30 -12:30 . Öğrenim izninden dolayı öğretmenlere 2 yarım gün izin verilebilir deniliyor. Bu 2 yarım günü öğleden önce kullanabilir miyim.2 yarım gün iznini öğleden sonra kullan deme gibi bir durum olur mu? Pzt-salı ders almak istemiyorum ne yapabilirim.

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli İzin Yönergesinin “Öğrenim İzni” başlıklı, 41. maddesinde “Bakanlık personelinden; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere 7163 sayılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Teşkilât Kanunu, Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezine devam edenlere ise Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi Yönetmeliği ve Eğitim İç Yönetmeliği hükümleri gereğince eğitim süresince aylıklı izin verilir. Bu izinler, 15 inci maddenin (a) bendinde belirtilen görevlerde bulunanlar ile il milli eğitim müdürlerine aynı bentte belirtilen izin vermekle yetkili amirler, merkez teşkilatında görevli diğer memurlara dairesi amirinin uygun görüşü üzerine Personel Genel Müdürü, taşra teşkilâtında görevli olanlara ise il millî eğitim müdürünün önerisi üzerine vali tarafından verilir.

Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir. Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde düzenlenir. Bu izin merkez teşkilatında görevli olanlara birim amiri, taşra teşkilatında görevli olanlara il/ilçe milli eğitim müdürü tarafından verilir. İzin verme yetkisi alt kademelere devredilebilir.” Hükümleri bulunmaktadır.

Yüksek Lisans Yapan Öğretmene İzin Müdürün Takdirine Bağlı Değildir

Bu hükümlere göre; Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir.

İzin Yönergesinde “Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde düzenlenir.” Hükmü bulunduğundan öğretmenin yüksek lisans programı okul programını etkiliyorsa yüksek lisans programına uygun düzenleme yapılması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

SON EKLENEN SORULAR
15.11.20214 yıllık üniversiteyi bitiren sözleşmeli hemşirenin maaşında değişiklik olur mu?
22.10.2021Gökçeada ve Bozcaada'ya atanacak memurlarla ilgili memleket detayı!
12.10.2021Bankacılık ve finans mezunları kaymakam olabilir mi?
01.10.2021Özel sektörde öğretmenlik yapan memurluğa dönerse sosyal güvenlik şartları nasıl olur?
28.08.2021Bölüm başkanı araştırma görevlisine bölüm dışı ek görev verebilir mi?
18.08.2021Memurun 'özel sektörde geçen süresi' emekli ikramiye hesabında dikkate alınır mı?
03.08.2021Uzman yardımcısı YÖKDİL puanıyla kariyer uzmanlığa atanabilir mi?
30.07.2021Fazla mesai karşılığı biriken izinlerimi yurtdışında kullanabilir miyim?
19.07.20212008 Ekim sonrası memurluğa başlamış olan ziyaretçimizin soruları ve cevaplar
15.05.2021İsteği dışında sendikaya üye yapılan personel, ne yapabilir?
05.05.2021EKPSS ile naklen atanan memurun istediği ile tayini yapılabilir mi?
19.04.20213713 kapsamında atandıktan sonra öğrenim durumu değişenler unvan değişikliği sınavına tabi mi?
06.04.2021Mehil süresi görevde yükselmede hizmetten sayılır mı? Torba kadroda uygulanır mı?
31.03.2021Sözleşmeli bilişim personeli 30 gün izne ne zaman hak kazanır?
24.03.2021Unvanı değişen memura atandığı tarihten geçerli olarak bu unvanın aylığı ödenir mi?
08.03.2021Emekliliğe karar verildiğinde, yıllık izin nasıl kullanılıyor?
26.02.2021Özel veya kamu sektöründe geçen sigortalı hizmetlerin emeklilik intibakında değerlendirilmesi
22.02.2021Şube müdürü önceki görevine dönerse hangi ek gösterge üzerinden emekli olur?
19.02.2021Sağlık alanında 2.lisans bölümüne öğrenim durumu tayini yapılır mı?
09.02.2021Sözleşmeli personel ücretsiz izin kullanabilir mi?
02.02.20215434'e tabi memur göreve başladıktan sonra engelli olursa nasıl emekli olabilir?
29.01.2021Biyoloji mezunu olan sağlık personeli hangi ek göstergeden yararlanır?
24.01.2021Yedek subay öğrencilik süresini borçlanmak emeklilik yaşını etkiler mi?
20.01.2021Vakıf üniversitesinde çalışılan süreler Devlet üniversitesinde değerlendirilir mi?
16.01.20215434 e tabi engellilik mevzuatından yararlanarak memurluğa başlayan kişi nasıl emekli olur?
11.01.2021Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerde yabancı dil bilme şartı var mıdır?
06.01.2021Ücretsiz izin kullanan sağlık personeli, bu süreleri borçlanırsa hizmet puanı alır mı?
04.01.2021Sonradan engelli olan Devlet memuru EKPSS'ye girip atanabilir mi?
31.12.2020Hizmet birleştirmenin emekliliğe etkisi
28.12.2020Memur, istifa edip 4/B'ye geçtiğinde mükerrer emekli primini geri alabilir mi?
ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam